Het ontstaan van de beste band van het hele universum en omstreken

In den beginne leefde Wolferd Kolderwol met zijn schapen een vrij teruggetrokken bestaan op de Veluwe. Zijn enige vriend heette toen nog Robbie Robson en samen speelden zij muziek. Ongeveer 18 jaar geleden ontmoette Wolferd Herr Doktor Y. Genheimer, die uit Duitsland moest vluchten omdat hij werd gezocht voor het uitvoeren van allerlei illegale genetische experimenten. Wolferd bood hem onderdak aan in ruil voor arbeid. Verder bleek Doktor Y ook nog eens muzikaal en was het drietal Maja Fietsclub geboren.


Eerst speelden ze voor de schapen en experimenteerden ze er lustig op los. Doktor Y deed dit niet alleen met de muziek. Toen hij na veel mislukkingen eindelijk de genen van enkele schapen dusdanig had bewerkt dat ze elke dag voor een heel jaar wol gaven, bleek dat hij Robbie (die nietsvermoedend een middagdutje tussen de schapen deed) per ongeluk had meegepikt. Het effect was helaas maar gedeeltelijk terug te draaien, met als gevolg dat een enorme haargroei zich dagelijks bij hem openbaart en wel op zijn bovenlip. Sindsdien is hij beter bekend als Robbie Robsnor.

Wolferd was in zijn nopjes met het eerste geslaagde experiment van Doktor Y, dit betekende voor hem een verlichting van zijn probleem wat zich elke volle maan voordoet. Aan de maandelijkse transformatie van Wolferd heeft Doktor Y tot op heden niets kunnen veranderen, dat weerhield hem er echter niet van lustig verder te experimenteren. Bijvoorbeeld op een door hem tot 'leven' gewekte zombie, die hij vervolgens kruisbestuift met een bij. Aanvankelijk werd dit beschouwd als zijn zoveelste mislukking maar de zombie met bijengenen bleek een bijzonder goede gitarist. Ze doopten hem Job Zoembij waarna hij werd opgenomen in de band.

Op een goede dag kwam er een man in legeruniform aan de deur die zich voorstelde als Majoor Edje, hij leek enigszins zenuwachtig maar werd door het illustere viertal toch uitgenodigd binnen te komen. Daar vertelde hij dat hij was gevlucht uit nabijgelegen kazerne. Kortgezegd was hij daar weggepest vanwege zijn niet al te masculiene hobby bij het majorettekorps. Aangezien het toch al een vluchtelingenkamp begon te lijken, kon hij blijven. Om het leger een hak te zetten vertelde hij hen van de plannen van het leger om de boerderij van Wolferd om te toveren tot een oefenterrein.

Het drumtalent van Majoor Edje kwam geheel per toeval aan het licht. Tijdens het oefenen met zijn majorettestokken viel er één per ongeluk op een trommel en sindsdien gaat hij ook graag los met de drumstokjes. Majoor Edje werd de drummer van Maja Fietsclub...

Helaas konden zij uitzetting door het leger niet voorkomen en is het vijftal naar Rotterdam verhuisd alwaar zij zich in verschillende (kraak)panden hebben gevestigd. Van hieruit maakt Maja Fietsclub de hele wereld langzaamaan net zo verknipt als zijzelf, al beweren boze tongen dat het geheel slechts een dekmantel is voor een buitenaardse invasie...